ANKARA / KEÇİÖREN - İncirli Şehit Hüdai Arslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Eğitim Merkezi nedir?

Ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim okuludur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem okuyarak eğitim alır. Eğitim süresi 4 yıldır.

Meslek liselerindekinden farklı olarak okul eğitimi haftada bir gündür. Diğer günlerde işletmelerde mesleki eğitim yapılır. Pratik eğitim esastır. Ancak teorik eğitim de ihmal edilmez. Okul devamsızlık sınırı -mazeretli devamsızlıklar dahil- yıllık 6 gündür. İşletme devamsızlık sınırı ise yıllık 30 gündür.

İşletmelerde mesleki eğitim ilk seneden son seneye kadar devam eder. Üçüncü yılın sonunda öğrenciler Kalfalık sınavına, dördüncü yılın sonunda ise Ustalık sınavına alınır. Başarılı olanlara belge verilir.

Mesleki Eğitim Merkezi nedir?

Mesleki Eğitim Merkezini neden tercih etmeliyim?

Mesleğinizi aktif olarak çalışırken öğrenirsiniz.

Mesleğinin öğrenirken ücret almaya başlarsınız. (Net asgari ücretin en az %30´u)

İstihdam garantili eğitim alırsınız.

Aldığınız belgeler uluslararası nitelik taşır.

Sevgili Öğrenciler

Hayatınıza yön verme sürecinin başındasınız. Vereceğiniz kararlar doğrultusunda seveceğiniz bir mesleğe sahip olup mutlu olmak sizin elinizde. Bunun yolu da meslekleri ve kendimizi tanımaktan geçmektedir.

Öğrencilerimiz 4. yılın sonunda hem Ustalık Belgesi hem Lise Diploması alır. (Lise diploması için açık liseden veya okulumuzda yüz yüze eğitimle fark derslerini almak gerekmektedir.

Öğrencilerimiz 1 gün okula, 4 gün iş yerine giderek mesleki eğitimlerini alırlar.

Sigortalanıyorum

İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız. Genel Sağlık Sigortasına ihtiyaç duyduğunuzda yine okul tarafından GSS´niz yapılır.

Para Kazanıyorum

Öğrencilerimiz kayıt oldukları ve iş yerleriyle sözleşme imzaladıkları günden itibaren 3308 sayılı Kanun kapsamında asgari ücretin en az %30´u oranında maaş alırlar.

İşim Hazır

4. yılın sonunda mesleki eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Ustalık Belgelerini alır ve kendi iş yerlerini kurabilirler.

Mesleğinizi Edinin, Geleceğinizi Garanti Altına Alın

* Meslek öğrenirken ücret alırsınız.

* İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız.

* Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve Teknisyen unvanına sahip olursunuz.

* 4 yılın sonunda Ustalık Belgesi alarak kendi iş yerinizi açabilirsiniz.

* İş yerinizi açarken KOSGEB´den 50 bin TL hibe ve 100 bin TL de faizsiz kredi desteği alabilirsiniz.

Yayın: 22.01.2022 - Güncelleme: 06.09.2023 10:01 - Görüntülenme: 469