ANKARA / KEÇİÖREN - İncirli Şehit Hüdai Arslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Keçiören Belediyesi, eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında Mobilya ve İç Tasarım alanında eğitim gören 38 öğrenci ve 6 öğretmenimiz Çanakkale'ye gitti.

Öğrencilerin tarihi ve kültürel mirası yakından tanımaları için Çanakkale'ye gerçekleştirilen bu geziyle öğrenciler, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı mekanları ziyaret ederek tarihle iç içe bir deneyim yaşadılar. Aynı zamanda, şehrin kültürel mirasını keşfetme fırsatı buldular.

Mrt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından, okulumuz öğrencilerine yönelik olarak “Teknoloji Bağımlılığı” hakkında seminer düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ostim Teknik Üniversitesi tarafından okulumuz 11 ve 12.sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Kariyer Planlama ve Meslek Seçimi” hakkında seminer düzenlenmiştir. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Değerler Kulübü Öğretmenleri Münire KAYA, Veysel KARAKÖSE, Kadir AL ve Ahmet ARSLAN tarafından hazırlanan programda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve Çanakkale Şehitleri Anma Günü'nü anmak için görkemli bir etkinlik düzenledi.

Ayrıca, etkinlikte Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve şehitlerimizin aziz hatırasına ithaf edilen bir anma konuşması yapıldı. Öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli, Çanakkale'de yaşanan tarihi olayları ve şehitlerimizin fedakarlıklarını bir kez daha hatırlamanın önemine vurgu yaparak duygusal anlar yaşadılar.

Etkinlik kapsamında, öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırladığı özel bir tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, Çanakkale Savaşı'nın kahramanlık dolu hikayesini canlandırarak seyircilere duygusal anlar yaşattı. Sahnelenen tiyatro oyunu, izleyiciler tarafından büyük ilgi ve takdirle karşılandı.

Bu anlamlı etkinlik, Çanakkale Şehitleri'nin aziz hatırasını yaşatmak ve onların mücadele ruhunu gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir platform sağladı.

Dekorların hazırlanmasında ve düzenlenmesinde katkılarından dolayı Mobilya ve İç Tasarım Alanı öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak ve çevre bilincini artırmak amacıyla öğrencilere ve öğretmenlere her bir zümre için bir çam fidesi dağıttı. Bu özel gün vesilesiyle, okul yönetimi kadınların toplumda önemli bir yerde olduğunu vurgulamak ve doğaya katkı sağlamak adına bu adımı atmaya karar verdi. Öğrenciler ve öğretmenler, verilen çam fidelerini okul bahçesine dikerek hem çevreye katkı sağladılar hem de kadınların toplum içindeki gücünü sembolize ettiler. Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin sürdürülebilir bir gelecek için önemli olduğunu ve toplumsal duyarlılığın artırılmasına katkı sağladığını belirtti.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİNDE BU AY

Mrt

Öğretmen ve öğrencilerimizin bilinç düzeyini arttırmak; deprem anında ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili tatbikatımız tam katılımla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Okul Sporları Sezonu Özel Sporcular Futsal Yarışmasında okulumuzun özel eğitim sınıfı  öğrencileri derece yapıp Ankara ilinde ikinci olarak kupayı okulumuza kazandırmışlardır. Çalışmalar sırasında emeği geçen Beden eğitimi öğretmeni Mustafa Hakan Çoban ve özel eğitim öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Futsal Ekibi

1. Melih Kadir Tunç
  2. Furkan Bayram
  3. Mehmet Erdinç
  4. Berat Tavus
  5. Enes İnanç
  6. Bedirhan Sarıkaya
  7. Muhammed Azharn Abbosh

Şbt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından 12.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak MSÜ(Milli Savunma Üniversitesi) sınavı hakkında bilgilendirme semineri yapılmıştır. Sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

OKULDA CEP TELEFONU KULLANIMI VE KILIK KIYAFET KURALLARI

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı Genelgesi ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 08.01.2024 tarih ve 93834034 sayılı yazısı ilgi tutularak, öğrencilerin eğitim öğretim ortamlarına cep telefonu ve diğer bilişim araçları ile girmesi ve kullanması yasaktır. Okul Aile Birliğince alınan karar doğrultusunda ve öğrenci veli-okul arasında yapılan sözleşme gereğince, öğrencilerin eğitim ortamlarına okulun belirlenen kıyafeti ile gelmesi gerekmektedir.

Ock

Tüm Türkiye'deki meslek liseleri arasında gerçekleştirilen  Bakanlığımızın ve AB nin ortaklaşa düzenlediği bilgi yarışmasında okulumuzu temsil ettik.Umarız başarılı oluruz.Proje kapsamındaki çalışmalarımızda yardımlarını bizden esirgemeyen müdür yardımcılarımız Ali Bilgin Akan'a, Saadet Esen'e,Gülsen Köklü'ye ve bilişim bölümünü öğretmenlerine teşekkür ederiz

Yarışma Ekibi

Talip Ayan

Metehan Uğurlu 12E

Barış Çakır 11E

Eren Canpolat 11D

Aytuğ Keser 11A

Orhan berke Atasoy 11A

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından okulumuzdaki öğrencilere tütün bağımlılığı hakkında seminer verildi.

Ara

Okulumuz 12.sınıf öğrencileri ile beraber Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı’na katılım gerçekleştirildi. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen okulumuz rehberlik öğretmeni Betül Çevik Tunar’a teşekkür ederiz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliğimizde emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Günümüz kutlu olsun.

Ara

Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencilerine Okulumuz Elektrik-Elektornik Teknolojisi Alan Öğretmeni İşsağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ali İhsan Özçelikçi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.